04/29/13 21:44
(http://e-vestnik.bg/)

Мира Радева дава 10% повече за ГЕРБ. Кольо Колев го нарича тъпоумие и продажност, раждат се вицове

Социоложката Мира Радева. Снимка: Булфото

По повод последните данни на социоложката Мира Янова, според които ГЕРБ води на БСП с 10%, се появи следният виц:

Влиза Цветан Цветанов при Бойко Борисов и разправя:

- Шефе, имам една добра и една лоша новина.

- Давай първо лошата…

- Според социолозите БСП хваща 58% !

- А добрата?

- Ние имаме 78% !!!

От своя страна социологът Кольо Колев, управител на агенция “Медиана”, коментира по-конкретно и нарече “морална нечистота” данните от последното социологическо проучване на МБМД на Мира Янова, според което ГЕРБ има около 28-29% електорална подкрепа.

“Какво ни казва нейното “изследване” - че ГЕРБ след 4-годишно управление и след като бяха изритани от хората от властта, ще вземат в момента повече, отколкото са взели на предишните избори?
Дали това е наглост, тъпоумие или просто продажност от страна на Радева?

Изследването на МБМД е направено с експресна телефонна анкета сред 550 души в 4 големи града и не може да претендира за представителност. Даже ако приемем, че то е представително за големите градове, 50% от населението живее извън големите градове. А втората лъжа е – едно 200 000 човека отгоре ще гласуват едва ли не за ГЕРБ.

Изследването на МБМД, което дава около 10% преднина на ГЕРБ, се дължи на най-обикновена манипулация. Учудвам се, че продължават да публикуват нейните глупости. Това е безумно, защото, ако този човек е социолог, тогава очевидно аз не съм.

Целта е простичка - да се повлияе на обществото и хората да се примирят. „Да си кажат: ей, виж сега, по-добре да не ритаме…. ГЕРБ да ни повторят. Сега някои анализатори отиват по-далеч, като смятат, че това е подготовка за манипулация на самите избори.

Хората могат да бъдат натискани, мачкани, манипулирани, в това число и общественото мнение. Но идва часът на гнева, часът на истината и аз мисля, че точно този час ще дойде на 12 май.”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване