04/29/13 12:12
(http://www.klassa.bg/)

Не карайте детето да изпразва чинията

Американски специалисти предупреждават родителите да не принуждават децата да си изядат всичко от чинията, пише руският сайт МедВести. Познатата реплика „Няма да станеш от масата, докато не си си изял яденето“ е повече от вредна, доказаха учени от Университета на Минесота. Ако заставяш малкото дете да изяде порцията си, като порасне то ще бъде застрашено от затлъстяване.
Учените са направили експеримент с 2000 подрастващи и 3500 родители. Установено било, че най-висок риск от появя на наднормено тегло имат децата, които в ранните си години били заставяни от родителите да изядат всичко, което им дават. И то за исканото от възрастните време. Оказва се, че в тези случаи детето губи способността да възприема сигнала за ситост от организма. В резултат често преяжда.
В хода на изследването се проявили и няколко любопитни детайли. Например, през последните 10 години размерът на детските порции е нараснал и че по-често не майките, а бащите са тези, които заставят малките да изпразват чинията си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване