04/29/13 15:48
(http://www.hsnovini.com/)

След Гергьовден дават ваучерите за декодери

Директорът на “Социално подпомагане”- Хасково Грета Иванова

Веднага след Гергьовден ще започне раздаването на ваучерите за безплатни декодери за цифровата телевизия, съобщи днес шефът на регионалната социална служба Грета Иванова. Документите на социално слабите, с които те ще могат да си вземат устройството ще се дават след 7- ми май, а самите декодери ще се раздават на по- късен етап. Ваучерите ще се раздават в пощенските клонове. В община Хасково те ще се получават в Централната поща и нейния клон в комплекс “Веспрем”. Право на безплатно устройство за цифрова телевизия имат всички, които са получили помощи за изминалия отоплителен сезон. Най-много е предвидената техника за Хасково, където право да се възползват имат 2 134 души, съобщи шефът на дирекция “Социално подпомагане” Хасково Грета Иванова..

Регистрираните за пълно осиновяване деца през месец март са били 4.

79 са семействата вписани в регистъра за осиновяване. През преходния месец нито едно дете не е било осиновено. Приемните семейства са 49, от които 47 професионални.

Заради 5 неизвинени отсъствия са били санкционирани 153 семейства, за 161 деца. Водач в тази класация е Димитровград с 50 деца, следван от Хасково с 47. Отличници са учениците от Харманли, където няма нито едно санкционирано семейство през месец март.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване