04/29/13 14:39
(http://www.klassa.bg/)

Фермери сигнализират за нередности при търговията с яйца

Асоциацията на земеделските производители в България изпратила сигнал до земеделския министър и шефката на агенцията за безопасност на храните за нередности с яйца в търговската и складовата мрежа.Браншовият съюз на производителите на яйца към асоциацията изразява опасение, че е възможно партидните номера на засечените яйца с произход Полша да не отговарят на оригиналното свидетелство, издадено от производителя или пакетажния център.
На приложения към сигнала етикет от кашон е видно, че липсва номер на пакетажна станция, което е нарушение на наредба за изискванията за търговия с яйца за консумация. Такава продукция е засечена в склад на пловдивска фирма, а по информацията на производителите на яйца тази продукция се реализира в Пловдив, Перник, Сандански и Петрич.
От асоциацията напомнят на потребителите при покупка на яйца да обръщат специално внимание на срока на годност на яйцата, машинно изписан на етикета върху кутиите или корите за яйца. Тази стока има 28 дни срок на годност. Така може да се изчисли кога са снесени и колко пресни са яйцата.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване