04/29/13 10:47
(http://www.klassa.bg/)

Хелън Мирън с наградата "Оливие"

Хелън Мирън получи в неделя вечерта най-престижната награда на британския театър, "Оливие". за ролята на кралица Елизабет Втора, която преди седем години и донесе "Оскар". Хелън Мирън играе крализа Елизабет в драматичната постановка "Аудиенцията". 
Играещата се в театър "Гилгуд"  постановка  на драматурга Питър Морган (сценарист на "Кралицата") и номинирания три пъти за "Оскар" режисьор Стивън Далдри ("Били Елиът", "Часовете", "Ужасно силно и адски близо") се оказа един от хитовете на вечерта, като взе общо седем награди "Оливие", включително за най-добър актьор в поддържаща роля – Ричард Маккейб като министър-председателя Хауърд Уилсън. Също толкова отличия завоюва и "The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time" , продукция на Националния театър на Великобритания.
Самата Хелън Мирън благодари за високото отличие като изтъкна и заслугите на самата кралица за успеха на виртуозната роля.  Статуетката и бе поднесена от Даниел Ратклив.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване