05/01/13 15:07
(http://www.hsnovini.com/)

99 социално слаби на опашка за топъл обяд

Десетки граждани днес на обед посетиха Обществената трапезария в училище „Паисий Хилендарски”. Кои от тях са одобрени за социалната услуга те научиха от разлепените списъци на входа на столовата.

От днес започна работа Обществената трапезария в Хасково. 99 социално слаби хасковлии ще получават топла храна до края на годината. Сред тях е и хасковлийката Добра Вълкова.  Жената не скри радостта си, че за пореден път е включена в списъка и отчете, че Обществената трапезария е в голяма помощ на нуждаещите се.

Социалната трапезария храни както възрастни, така и деца. “Столът работи от 12 часа и до сега са минали 30 човека”, отчете  Бинка Белева. Днес в менюто на Обществената трапезария имаше супа от леща, шницел с гарнитура прясно зеле и хляб.

В списъкът със социално слаби, които имат право на социалната услуга е включено и семейството на Ибрахим Абу Таюн, за което ви разказахме в поредица от репортажи. Семейството е безработно, в затруднено финансово положение. Ибрахим се грижи за болната си жена Ценка, на която й предстои животоспасяваща операция в столична клиника. Имат и малка дъщеря.

По празниците трапезарията също ще работи. На 4 – 5 и 6 май ще бъдат раздавани пакети за вкъщи. Предстои обществената трапезария да раздаде допълнително хранителни помощи от първа необходимост за Великден. Те са осигурени от министерството на труда и социалната политика.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини

В списъкът със социално слаби, които имат право на социалната услуга е включено и семейството на Ибрахим Абу Таюн

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване