05/01/13 12:33
(http://www.hsnovini.com/)

Бадминтонистите с поредни медали

С три бронзови медала се завърнаха най- малките бадминтонисти на хасковския клуб от държавното лично първенство, което се проведе в зала „София”.

Над 160 състезатели от водещите клубове в страната взеха участие на държавния шампионат при най- малките бадминтонисти. Сред клубовете бяха някои от най-  добрите Стара Загора, Пазарджик, Русе, Първомай и Хасково. Местния тим участва с 12 деца- 7 момичета и 5 момчета. На индивидуално Михаела Палабойкова постигна 4 последователни победи, но на полуфинала загуби с 2:0 от бъдещата шампионка Цветелина Матеева от Русе и спечли бронза. Другите два бронзови медала хасковлии спечелиха при момичетата на двойки. Михаела в тандем с Аделина Боянова записаха 3 победи, но на полуфинала отстъпиха на Пламена Петрова и Михаела Златанова от Русе. Всички станали състезатели на Станимир Бойчинов и Петя Георгиева записаха добро представяне, но не успяха да спечелят медали. Малко не достигна за медал и на абсолютния дебютант Евгени Панев, който тренира само от 9 месеца.

„Добре се представихме, но можеше и още по- добре, изпуснахме медали, но все още децата нямат много опит в такива турнири. Все пак съм доволен от спечеленото, защото бе много силен турнир, с много участници”, заяви за Хасково Новини Станимир Бойчинов.

Старши треньора изрази задоволството си и от факта, че отбора и играчите се развиват и доказват, в резултат на което от всеки турнир се печелят медали от клуба.

Следващото изпитание за клуб по бадминтон „Хасково”  е държавния шампионат за мъже и жени от 9-11 май в София.

Младен Желязков

Станимир Бойчинов

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване