05/01/13 06:48
(http://www.klassa.bg/)

Белезници за протестиращ срещу ГЕРБ

Полицията брутално арестува протестиращ във Варна срещу ГЕРБ, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Докато Бойко Борисов изнасяше прочувствено слово в Двореца на спорта и културата във Варна пред бъдещи избиратели, докарани с десетки автобуси от околните села, навън полицията арестува без видима причина младеж. Той беше дошъл с още десетки варненци на протест пред залата.
Петима служители на реда положиха много усилия да закопчаят с белезници мъжа, който не им оказваше никакви съпротива. Това стана пред смаяния поглед на десетки граждани и журналисти. Мъжът, който бе задържан, през цялото време повтаряше: "Нищо не съм направил". Един от присъстващите младежи се опита да обясни на полицията, но служител на реда го изблъска. Хората се възмущаваха, че човек се арестува по този начин. След това всички започнаха да викат "УУУ, убийци". През цялото време гражданите скандираха "Легитимирайте се!". Младо момиче попита: "Кой Ви плаща заплата, защо го блъскате. Това са вашите шефове".
След това всички започнаха да скандират "Цецо в затвора", имайки предвид бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, за който днес Софийска градска прокуратурата обяви, че е отговорен за незаконното подслушване в страната. Скандалът получи и международна известност като "Българския Уотъргейт" и беше отразен от всички световни информационни агенции, които имат кореспонденти в София - Франс прес, Ройтерс и Асошиейтед прес.

















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване