05/01/13 07:26
(http://www.klassa.bg/)

Стефан Данаилов: Имаме воля да спрем тормоза на ГЕРБ

Целият град е тапициран със синьо и с една интересна думичка "Имаме воля", каза кандидатът за депутат от Коалиция за България Стефан Данаилов на предизборния митинг в Пловдив, предаде репортер на БГНЕС.

Волята е много интересна думичка. Но аз искам да отговоря, ние от БСП имаме волята да спрем по-нататъшния тормоз на ГЕРБ. Може да се случи на 12 май, каза Данаилов, като посочи, че само времето е хубаво в тези дни, когато страната е разтърсена от скандали. Митингът започна с шествие по улиците на Пловдив, където стотици симпатизанти на партията преминаха през града. Те бяха водени от Черешово топче и гайдарчета от Калофер. А момчетата от Столипиново вървяха с изработено от тях 65 - метрово национално знаме. Преди концерта на самодейни състави от сърце, за разлика от помпозните режисирани герберски концерти, председателят на БСП Сергей Станишев също излезе на трибуната пред хората.

Днес сме в навечерието на 1 май, който символизира хората на труда, това те да могат да живеят достойно, каза той. "Хората поставят един въпрос – нямат работа, искат да живеят достойно - огромна болка и отчаяние виждам в лицата на много хора. Но ние като държава и народ можем да излезем от тази ситуация. Всеки има своите грешки и гафове. Но нека се замислим, всеки един българин да се замисли, можем ли да си позволим лукса още четири години от нашия живот да бъдат пропилени на вятъра", каза той.

Да живеем в мизерия, икономиката да не работи, държавата да бъде окупирана от една клика, която работи само за себе си. Последните дни страната се тресе от скандали, предизвикани от начина на управлението през последните четири години. Не е чудно, че тези хора не са имали време да мислят за заплати, за майчински. Мислили са как да следят, репресират, изнудват хора в свой личен интерес. България е виждала какво ли не, но толкова некадърно, самовлюбено и арогантно управление не е виждала, отбеляза лидерът на БСП.

"Затова хората имат възможност да направят промяна. Ние не се борим за власт, ние се борим за промяна. ГЕРБ не може да даде никаква промяна, ние се ангажираме да я постигнем и ще го направим заедно, не да окупираме властта, а да дадем нова надежда на хората", каза Сергей Станишев.





















БГНЕС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване