05/02/13 06:21
(http://www.klassa.bg/)

16 загинали при наводнения в Саудитска Арабия

Шестнайсет души са загинали, а трима се водят за изчезнали в наводнения в Саудитска Арабия, предизвикани от поройните дъждове, които се изливат през последните дни в пустинното кралство, съобщиха от Гражданска защита.

Две са жертвите на наводнения в Оман след като вълната от лошо време засегна по-голямата част от страните от Персийския залив. Полковник Абдула ал-Харети от саудитската Гражданска защита съобщи, цитиран от официалната агенция СПА, че във вторник вечерта има загинали в Рияд, както и в района на Ал-Баха /в южната част на страната/, както и в Хаил /в западната/. Той призова населението да избягва долините и низините, които са наводнени от пороите, изливащи се в района от миналия петък.

"Броят на намерените тела достигна 16", заявиха от Гражданска защита в комюнике. Държавната телевизия показа джипове, затънали в реки и хора, потърсили убежище от наводненията на дървета. През последните 25 години не е имало подобни количества валежи, отбелязват медиите. През 2011 г. пак имаше жертви при наводнения - 11 души загинаха в Джеда. През 2009 г. пак там жертвите бяха123. Тогава хиляди домове бяха разрушени, най-вече поради неспособността на инфраструктурата за поеме водите от излелите се дъждове, както и некачественото строителство.


















АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване