05/02/13 07:01
(http://www.klassa.bg/)

Аферата с подслушването в България- силата на вулгарните

ападна Европа, където хората още бъркат София и Скопие и познанията по география започват да се замъгляват зад Будапеща, можа през тези две седмици да извлече две важни поуки от България (до Румъния и Гърция): Строгите икономии могат да доведат до изхвърляне от играта; и присъединяването към ЕС не значи непременно, че политиците ще започнат да мислят демократично.
Неуспехът на българското правителство, което едностранчиво преследваше строгите икономии, може да даде храна за размисъл в Берлин, Брюксел и Европейската централна банка във Франкфурт.
Шест години членство на България в ЕС не можаха да премахнат дори конституционните проблеми, но насърчиха появата на нови съмнителни елити. Това е един добър ориентир за преговорите за присъединяване с новите и бъдещите кандидатки за ЕС, коментира австрийският в. "Дер Щандарт".
Скандалът с подслушването, който беляза кампанията за предсрочните парламентарни избори в България, е всичко друго, но не и нов за балканската държава. Кликите от годините на социализма се смениха с полицейски служби, тайни служби, сенчести групи и частни охранители. Шокиращото, което прави впечатление от записаните разговори на бившите управници, е безкрайният вулгаризъм и цинизъм- България на Бойко Борисов беше- и може би ще бъде- ръководена като частна охранителна фирма.


















"Дер Щандарт"


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване