05/02/13 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Български клошар се натъкна на цял оръжеен арсенал в парижки контейнер

Български бездомник откри истински оръжеен арсенал в кофа за боклук край канала Сен Мартен в 19-и квартал на Париж, предаде вестник „Фигаро”, позовавайки се на информация на телевизия RTL2.

Клошарят се натъкнал на находката в неделя. 43-годишният мъж веднага предупредил полицаите, патрулиращи в квартала.

На дъното на кофата за боклук, близо до площад „Сталинград", те намерили автоматичен пистолет калибър 6.35, четири гранати, 16 патрона с различни калибри и танков снаряд М58, използван във френската армия.

Бездомникът информирал униформените, че по-рано същия ден „дървен сандък пълен с гранати" бил отнесен със самосвал. Полицаите бързо разкрили, че този оръжеен арсенал принадлежал на колекционер, който живее в квартала. След смъртта му неговото семейство искало да се отърве от оръжията и ги изхвърлило на боклука, без да мисли за последствията.

„Това е напълно безразсъдна постъпка, защото оръжията все още бяха годни за употреба и можеха да попаднат в лоши ръце,” възмутил се следовател пред RTL2.

От Националната камара на оръжейните производители посочиха, че притежателите на такива оръжия могат да се отърват от тях по два начина – като ги предадат на жандармерията, която ще разпореди утилизацията им, или на търговец, който има лиценз за управление на такъв тип оръжия.













RTL2


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване