05/02/13 20:19
(http://www.klassa.bg/)

Режимът на Кастро приличал на порутена къща

Режимът в комунистическа Куба прилича на стара къща, която е на път да рухне, заяви дисидентката и блогърка Йоани Санчес.

"Така наречените промени "Раулиста" са изкуствени", коментира Санчес пред репортери, споменавайки реформите на президента Раул Кастро, който замени своя брат Фидел преди седем години.
"Кубинският модел е като къща в старата част на Хавана. Поглеждаш я и се питаш как е възможно все още да е цяла", обяви тя в Женева, където присъства на форум за правата на човека, организиран от ООН.
"Тогава идва собственикът и иска да смени вратата. Отвърта едно винтче и с него цялата къща пада. Въпросът е – кое ще бъде винтчето?". Призната от сп. "Тайм" за една от 100-те най-влиятелни личности в света през 2008, Санчес все пак остава почти непозната в своята родина, тъй като медиите и Мрежата там са контролирани стриктно от властите.
"Неприемливо е в XXI век Куба да бъде единствената държава в Западното полукълбо без елементарен достъп до съвременни средства за комуникация. Правителството няма никакво оправдание за своя страх, че народът може да получи достъп до информация", допълни тя.



















АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване