05/02/13 07:05
(http://www.klassa.bg/)

Слабостта на Барак Обама поддържа затвора в Гуантанамо

За хората, които участват в управлението на затворническия лагер Гуантанамо, трябва да е било меко казано смущаващо да чуят така директно изразени личните възгледи на американския президент за тяхното малко затънтено място в Куба, коментира британският в."Дейли Телеграф".
„Гуантанамо не е необходим за безопасността на САЩ. Той е скъп и неефективен. Той не влияе добре на международните позиции на страната ни. Той накърнява сътрудничеството с нашите съюзници в усилията за борба с тероризма и трябва да бъде затворен”, подчерта Барак Обама.
Така и трябва. Но фактът, че затворът си остава отворен пет години след като държавният глава обеща да го затвори, е свидетелство за неговата продължаваща неспособност да приведе думите си в дела.
Минаха осем години, откато използването на изтезания и оранжеви облекла в Гуантанамо приключи, но гладната стачка, която даде на Обама тласък да затвори лагера, напомни за това, което се случваше там преди.






















"Дейли Телеграф"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване