05/05/13 18:22
(http://www.klassa.bg/)

Второ злато за ансамбъла, министър Стойчев им пляска на крака

Националният ансамбъл на България за жени спечели златния медал в съчетанието с пет чифта бухалки на финала на турнира по художествена гимнастика от Световната купа, категория А в "Арена Армеец" в София.

Възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценки от 17.700 точки и взеха второ злато след това в многобоя в събота. Те изпълниха страхотно и без грешки своята композиция. Българките са в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Цветелина Стоянова, Ренета Камберова и Цветелина Найденова.

На второ място остана Испания със 17.300 точки, а на трето - Беларус с 16.700 точки.

Сред зрителите в залата бе и министърът на спорта Петър Стойчев, който на крака аплодираше българските гимнастички.  Той и президентът на федерацията ни по художествена гимнастика Илиана Раева са в конфликт и дори министърът заяви, че грациите ни нямат успехи и този спорт е в застой. Явно обаче се появиха доказателства със златист цвят за това, че поне в това отношение г-н Стойчев не е прав.

По-късно днес ще се изиграе и финалът на ленти и топки, където ансамбълът ни също е сред фаворитите за мендали.



















zonasport.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване