05/05/13 09:36
(http://www.klassa.bg/)

Медведев: Великден е важен за тези, които тачат традициите

Руският министър-председател Дмитрий Медведев поздрави патриарха на Москва и цяла Русия Кирил със светлия празник – Възкресение Христово и подчерта, че Пасха има голямо значение за всички, които държат на духовните традиции.

"Това е велик православен празник – един от най-почитаните в Русия. Той има голямо значение не само за вярващите, но и за всички, които държат на многовековните духовни традиции на нашия народ, неговата богата история и култура. Пасхалните тържества напомнят за необходимостта от самоусъвършенстване, милосърдие и любов към ближния", се казва в поздравлението.
Премиерът Медведев също така отбеляза, че Руската православна църква е активен участник в обществения живот на страната и съдейства за хармонизацията на междурелигиозните отношения. Също така тя полага големи усилия за укрепване на нравствените ценности, семейството и патриотизма на младите.
Медведев пожела на патриарха добро здраве, духовни сили и успехи в служението, мир и благоденствие на цялата Руска православна църква.

















РИА "Новости"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване