05/05/13 09:49
(http://www.klassa.bg/)

Обама поздрави православните християни с Великден

Американският президент Барак Обама поздрави православните християни по света със светлия празник - Великден. Поздравлението е публикувано на сайта на Белия дом.

"Мишел и аз изказваме нашите най-добри пожелания към членовете на православната християнска общност в Америка и по целия свят, тъй като те празнуват Възкресение Христово", се казва в изявлението.
"За милиони православни християни това е радостен миг. Но той също така ни напомня за жертвата на Христос, за да можем да имаме вечен живот. Решението му да избере любовта вместо омразата; надеждата вместо отчаянието – пример, който ние винаги трябва да се стремим да следваме", се казва в поздравителния адрес на стопанина на Белия дом.
В него също така Обама изразява привързаността си към защитата на всеобщите човешки права, сред които и свободата на вероизповедание.
"Това е особено важно днес, когато членовете на православната общност са изправени пред преследвания и насилие, особено в Близкия Изток и Северна Африка. Векове наред регионът и светът са били обогатявани от приноса на православните общности в страни като Египет, Ливан, Сирия и Ирак", се казва в изявлението на стопанина на Белия дом.
"Като нация, ние потвърждаваме нашия ангажимент за защита на универсалните човешки права, включително свободата на религията", подчертава Обама.

















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване