05/05/13 19:26
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът: Всеки ден съм обект на натиск

Всеки ден съм обект на натиск, но не от политици и олигарси, а от проблемите, с които трябва да се справя. Това призна пред bTV премиерът Марин Райков с уточнението, че човек на неговата длъжност в момента трудно може да бъде заплашен със загуба на власт, тъй като по презумпция един служебен министър-председател управлява, за да предаде властта възможно най-бързо.

Райков сподели, че много от дните му започват с „кални бани”. Сред тях той нареди и темата с незаконните подслушвания, която не била уникална само за България.

„Тема е била и в други страни повод за скандали – най-важното е да сме наясно дали е имало такава практика. Ако е имало, трябва да се знае, че това е неприемливо, скандално. Ако не е вярно – това ще успокои донякъде обществото. Прокуратурата работи добре, ясно се видя, че е независима”, каза премиерът и добави, че трябва да се придържаме към максимата за невинност до доказване на противното.

Според Марин Райков изваждането на службата СДОТО, която се занимава със СРС-тата, извън МВР би било проява на добра демократична практика. Тази мярка щяла най-малкото да разсее подозренията за евентуални злоупотреби. 

Ръководителят на служебния кабинет обясни, че очаквам изборите с надежда за стабилно правителство. Двата месеца на управление не били достатъчни на колегите му за реализиране на всичките им амбиции. „Подехме дебат за енергетиката, за средствата на държавните дружества, направихме някои жестове в социалната сфера...”, изброи направеното Райков.

Той посочи, че заплатите в страната са „унизителни”, но при един нов бюджетен разчет положението може да се подобри. Това обаче няма да стане с празните обещания от плакатите преди изборите, подчерта премиерът.


















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване