05/05/13 19:34
(http://www.klassa.bg/)

Сирия определи израелските удари като обявяване на война

Сирия осъди израелския въздушен удар по военноизследователски център в района на Дамаск и заяви, че този удар означава обявяване на война, предаде ДПА.

Сирийският заместник-външен министър Файсал ал Мекдад заяви за Си Ен Ен, че нападението доказва, че Израел се е съюзил с бунтовниците, които се борят за свалянето на президента Башар Асад.

Той добави, че

Сирия ще отвърне на удара в нужното време и по подходящ начин.

В писмо до Съвета за сигурност на ООН сирийското външно министерство заяви, че при "израелската агресия" са убити и ранени няколко души и са нанесени сериозни материални щети, предаде Ройтерс.

Тези нападения целят "да окажат пряка подкрепа на терористичните групировки", които воюват срещу правителството, се казва в писмото
Сирийското правителство нарича "терористи" бунтовниците, които се борят за свалянето на Башар Асад.

Силни експлозии разтърсиха Дамаск. Сирийската държавна телевизия съобщи, че израелски ракети са поразили военен изследователски център в предградие на столицата.

Центърът в Джамрая беше мишена на предходно израелско нападение през януари.

На кадри от експлозията се вижда огромно огнено кълбо, издигащо се в нощното небе над Дамаск. Освен изследователския център взрив е разтърсил и съседен склад за боеприпаси.

Според опозиционери има вероятност да е била ударена и ракетна дивизия и два батальона на Републиканската гвардия в зоната северно от Дамаск.

Сирийският Център за наблюдение на правата на човека цитира свидетели, според които по времето на експлозиите в небето над Дамаск е имало самолети.

Израелски представители засега не са коментирали твърденията на сирийската телевизия, че става дума за ново израелско нападение, целящо да повдигне духа на терористите в Сирия.























БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване