05/06/13 12:17
(http://www.klassa.bg/)

Президентът Росен Плевнелиев: Разчетите показват, че могат да се закупят 9 - 10 изтребителя за Българската армия

Разчетите показват, че могат да се закупят 9 - 10 изтребителя за Българската армия. Това каза президентът Росен Плевнелиев пред журналисти на въпрос за програмата за закупуване на изтребители за Българската армия, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Президентът Плевнелиев заяви: „Армията се подготвя добре с тази програма. Много експерти провериха, ходиха по целия свят. Очакваме до месец да влезем във финалната фаза на предварителната подготовка на процедурата и тя да приключи до три месеца. След това ще бъде необходимо решение на новия парламент и правителство“.
Плевнелиев уточни, че експертите обсъждат няколко различни модела за нови изтребители. „Това е публична процедура. Искаме всички цифри да са публични и достатъчно рано да бъдат сложени за дебат в съответните парламентарни комисии“, отбеляза президентът.
„Нашата армия не може да очаква безграничен лимит и финансиране. В рамките на ограничените възможности, трябва да се вземе най-доброто решение. Предварителните разчети показват, че могат да се закупят 9 - 10 изтребителя“, уточни държавният глава.
„Нашата армия има нужда от превъоръжаване и технологично обновление. Войните в 21 век се водят по много по-различен начин. Ние трябва да подобрим комуникационните системи, трябва да помислим за безпилотни самолети, инфрачервени камери, нови начини за комуникация. Тези неща стоят на дневен ред, ще ги постигнем малко по малко, скромно, но с визия за напред“, каза още президентът Росен Плевнелиев.
















Екатерина ПАНОВА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване