05/06/13 11:53
(http://www.klassa.bg/)

Стилиян Иванов снима филм на 11 езика

Любимките на родната публика - Тони Димитрова и Глория, са сред героините в новия документален филм на режисьора Стилиян Иванов за д-р Людмила Емилова - “Рецепти за щастие 2”. Певиците разказват за своите резултати от срещите с популярната лечителка, която съчета премиерата навръх Великден с честване на 20-годишния юбилей на нейния Център за здравословен живот, приел през годините над 40 хиляди пациенти от България и света.

По традиция гостите в хотел “Сентидо” в Златни пясъци опитаха от здравословните специалитети на докторката - елда, киноа, тофу, плодове, зеленчуци и ядки. Дори тортата й бе здравословна - само от желирани плодове.

Мотото на филма - „На сила можеш да вземеш, но на сила не можеш да дадеш“ обобщава направеното от д-р Емилова за изминалите 20 години. Лентата показва мъже и жени, излекувани със здравословен режим от стотици тежки заболявания - доброкачествени тумори, диабет, наднормено тегло, анорексия и други.

В продукцията на Додофилм, продължение на миналогодишния филм “Рецепти за щастие”, бивши пациенти, превърнали се в дългогодишни приятели на Людмила Емилова, разказват за трудния път към здравето. Неправилно хранене, прекалена употреба на лекарства, следване на погрешни диети... са само малка част от причините да бъдем болни и нещастни. Освен с полезна информация филмът е изпъстрен с атрактивни кадри на оператора Мирослав Евдосиев от часовете по йога, пилатес, каланетика и всякакъв вид танци, с които е запълнено времето на потърсилите спасение при д-р Емилова.

Зрителите ще се замислят и заради един любопитен факт от Далечния Изток, разказан от Людмила Емилова в края на филма: “Преди столетия, в Китай, семейният лекар получавал пари само до тогава, до когато всичките членове на фамилията били здрави. В момента, в който някой се разболеел лекарят оставал без заплащане до пълното излекуване на болния”. У нас разбира се не е така. Сякаш лекарите нямат особен интерес да бъдем здрави. Здравното министерство, аптеките и личните лекари, като че са част от индустрия, печелеща от нашето нещастие. Уви, но филмът навежда и на тези размисли!

“Рецепти за щастие 2” има 11 езикови версии и ще бъде разпространен на DVD в цяла Европа, част от Азия и Северна Америка. Той вече се разпространява на DVD в книжарници Хеликон, Букпойнт, Сиела и др.

--







Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване