05/07/13 05:22
(http://www.klassa.bg/)

Джон Кери ще разговаря с Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин днес ще се срещне с държавния секретар на САЩ, Джон Кери, който пристига на посещение в Русия. По този повод прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че по време на визитата „ще бъде извършен кратък обмен на мнения по важни въпроси”, пише вестник „Вести”.
Основната цел на посещението на Кери в Москва бе провеждането на разговори с руския министър на външните работи Сергей Лавров. В скорошен телефонен разговор между президентите на Русия и САЩ обаче Путин е изразил готовност да приеме американския дипломат по време на посещението му в страната.
През последните няколко седмици Кремъл поддържа изключително интензивни отношения с Белия дом, след като чрез своя съветник за националната сигурност Томас Донилън президентът на САЩ Барак Обама отправи към Путин предложение с редица идеи относно перспективите за сътрудничеството между двете страни, включително в областта на противоракетната отбрана.
В момента руската страна подготвя отговора си на предложението. „Все още подготвяме отговора. Надяваме се, че той ще бъде готов преди срещата на президентите на Русия и САЩ в рамките на срещата на Г-8”, заяви Песков, като добави, че позицията на Москва ще зависи отчасти и от днешната среща.















„Вести”



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване