05/07/13 04:48
(http://www.klassa.bg/)

Обама преговаря с републиканци по време на голф

Президентът на САЩ Барак Обама поигра голф със сенатори републиканци, съобщи пресслужбата на Белия дом.

Партньори на Обама били опитни голфъри в лицето на сенатор Саксбли Шамблис от Джорджия и сенатор Боб Коркър от Тенеси. С цел "политически баланс" (Обама е демократ) карето се допълвало и от един сенатор демократ - Марк Удъл от Колорадо. След 4-часова игра двамата демократи били победени от републиканците.

По време на играта Обама и сенаторите обсъдили последния кръг от преговорите по законотворческата дейност на Конгреса. "Президентът беше доволен, че по време на играта не заваля, въпреки лошата прогноза на синоптиците", отбеляза говорителят на Белия дом Джей Карни.

Обама обсъдил със съперниците си въпроса за необходимостта от компромис между републиканци и демократи в Конгреса, най-вече във връзка с постигането на съгласие по бюджета, в частност - прокарването на неговата идея за по-високи данъци за богатите, против което традиционно са представителите на Републиканската партия.

Аргументът на Обама бил, че ако богатите плащат по-високи данъци, това ще спомогне за балансирането на бюджета. Сенаторите републиканци обаче контрирали с тезата, че повишаването на данъците може да застраши икономическия растеж на страната.

На въпрос дали Обама счита за ефективен способ за преговори по време на голф, Карни отговори така: "Президентът е готов да изпробва всички способи".



















БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване