05/07/13 14:43
(http://www.hsnovini.com/)

Сръндак бе заловен в центъра на Хасково

Сръндакът бе заловен в центъра на Хасково и  отведен в зоологическата градина

Сръндак бе заловен вчера в центъра на Хасково от служители на пожарната и бе отведен в зоологическата градина на Кенана.

Сигналът на телефон 112, за намиращото се на свобода животно, е бил подаден  от граждани. Служителите на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” са заловили сръндака в района на улица “Драгоман”. След като е било упоено животното е било отведено в градския зоопарк.

“Вчера около обяд ми се обадиха за сръндак, хванат до изчислителния център, след което животното е било транспортирано до тук . Тук сръндака бе в състояние на наркоза приблизително до 16:00 часа следобед, след което се възстанови, състоянието е добро, но има и леки наранявания по ставите, възникнали при опитите да бъде заловен. Явно е, че това животно е гледано при домашни условия, но как е попаднало в центъра на града не се знае”, коментира за Хасково Новини управителя на зоопарк “Кенана” Драгомир Димитров.

Според служителите в зоопарка сръндака е около 2- годишен и тежи приблизително 20 кг. При положение, че никой не го потърси, ще остане в зоопарка. Друг вариант за животното е да бъде пуснато на свобода, но тогава има вероятност да стане плячка на хищниците , тъй като са изгубени инстинктите му на самосъхранение, коментираха още от зоологическата градина. От Регионалната инспекция по околната среда и водите заявиха, че за да се гледа при домашни условия такова животно е необходима регистрация, в противен случай собствениците се глобяват.

Репортаж гледайте в новините на ТВ Рекординг.

Хасково Новини

Драгомир Димитров- управител на зоопарк “Кенана”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване