05/07/13 14:20
(http://www.klassa.bg/)

Франсоа Оланд не изключва промени в кабинета

Никой не е защитен в правителството и промени в кабинета може да има, като му дойде времето. Това става ясно от интервю на френския президент Франсоа Оланд пред сп. „Пари мач“, което ще излезе в сряда. „Никой няма имунитет, включително и министърът на промишлеността Арно Монтебург“, казва президентът. Той обаче афишира подкрепата си за министъра в съпротивата му срещу продажбата на 75% от френската Dailymotion на американската Yahoo! .
Според Оланд французите очакват резултати от кабинета и някой ден в него ще настъпят промени. Президентът подчертава, че екипът на Жан-Марк Ейро трябва да се справи с безработицата, потреблението, жилищната криза, образованието и имиджа на Франция в света. Според „Пари мач“ единственият министър, който президентът в момента поздравява за добре свършена работа е Манюел Валс, оглавяващ вътрешните работи.
В началото на май стана ясно, че France Telecom-Orange не е съгласна да продаде на американската Yahoo! 75% от видеохостинга Dailymotion. Министърът на промишлеността Монтебург настоя за паритет – 50% на 50%, така че чужда компания да няма контрол над френската.
Според експерти провалът на сделката може да влоши и без това недобрият имидж на Франция сред чуждите инвеститори, отбеляза в.„Уолстрийт Джърнъл“.
Dailymotion бе оценена на 300 млн.долара. Ако продажбата се бе състояла, Yahoo! щеше да се превърне в най-големия играч на пазара на онлайн видеопродукти извън пределите на САЩ.
Една година от влизането на Оланд в Елисейския дворец, рейтингът му се срина на исторически рекордно ниско ниво. Две трети от французите не одобряват свършеното от него, стана ясно от последните социологически проучвания.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване