05/13/13 05:31
(http://www.klassa.bg/)

Избори и дъжд ли? Не и на концерта на "Депеш мод"

Нито хладното време навън, нито ситният дъжд, нито пък изборният ден успяха да помрачат брилянтния концерт на британската група "Депеш мод" (DepecheMode.com), който се състоя вечерта на 12 май на столичния стадион "Локомотив".

Десетки хиляди българи и гости от съседни страни се насладиха на уникалния тембър на вокалиста на триото Дейв Гейн, страхотните танци, с които екзалтира публиката и невероятните светлинни, мултимедийни и пиро ефекти.

Така родните фенове, макар и само за два часа се оттърсиха от мислите за понижаващите се температури и разгорещените политически битки в страната.

Сред песните, с които музикантите зарадваха феновете по време на двучасовия концерт (Вж. фотогалерия от събитието), бяха нови парчета от последния албум, а именно Angel, Heaven, Soothe My Soul, Should Be Higher и Soft Touch/ Raw Nerve.

Естестествено, не бяха подминати и класики като Personal Jesus, Enjoy The Silence, Barrel Of A Gun и Walking In My Shoes.

Именно по време на Enjoy The Silence като по поръчка запръска ситен дъждец, но почитателите на бандата не се смутиха ни най-малко от лошите метеорологични условия, а дори напротив – още повече нажежиха атмосферата с бурни аплодисменти и щури танци под дъжда.
Самият Дейв пък обра овациите с провокативното си поведение и перфектно изпълнение на всеки един от хитовете на легендарната банда.

Под светлините на прожекторите

той се сля с музиката и всеобщата радост и изпита истински екстаз на сцената,

който успя да предаде и на всеки, закупил си билет за уникалното шоу.

И ако има изпълнители, които излизат на сцената, изпяват песните си с подходяща хореография и след това се прибират зад кулисите, той Дейв определено не е от тях.

С всяка клетка на тялото си той се наслади на концерта, вилня из сцената, тича към публиката, танцува край музикантите и накара почитателите на "Депеш мод" да настръхнат от вълнение и да го залеят с викове и ръкопляскания.

Огромните екрани и гигантските прожектори пък бяха само едно добро допълнение към цялата емоция, която се събра на столичния стадион.

Всъщност британските музиканти пристигнаха у нас на 11 май, точно в 15:30 ч.

Те кацнаха на българска земя с частен полет от Атина, а на ВИП терминала на летище София бяха посрещнати от много фенове, които дълго време скандираха имената им.

Тримата помахаха на посрещачите, като само Анди не бързаше да влиза в очакващите ги автомобили. Последен от тримата се появи Дейв, който весело поздрави събралото се множество. Той потегли първи към хотела, където вече го очакваха четири масажистки.

Претенциите на "Депеш мод" за престоя в България

За близо двудневния си престой у нас Дейв и компания имаха редица изисквания към организаторите, които трябваше да се погрижат за приятното изкарване на групата на родна земя.

Специално за Дейв Гейн в бекстейджа на сцената на стадион "Локомотив", например, бе изграден мини спа център, тъй като Дейв обича да релаксира всяка свободна минута.

Непосредствено до неговата гримьорна бяха изградени помещения за масаж, стая за релакс и джакузи.

Приглушената светлина и специални, изолиращи всякакъв шум стени, заедно с любими изпълнения на Марвин Гей и Били Холидей, допълваха комфорта на фронтмена, а четири масажистки се грижиха да поддържат във форма легендарния вокал.

След саундчека и непосредствено преди концерта Дейв използва джакузито с ароматни соли от гуава и папая и отдели поне два часа за масаж, за да е във върхова форма за изявата си пред българска публика.

Една дълга подготовка за концерта

В повече от 20 тира бе събрана техниката за концерта на групата, част от световното им турне.

Камионите пристигнаха седмица по-рано, когато започна и строежът на масивната сцена, включваща пироефекти, огромни прожектори и мултимедия.

Самите музиканти пристигнаха у нас след уникално шоу в Атина, Гърция.

Любопитна подробност е, че първите градове, в които групата свири не са избрани на случаен принцип.

След като през 2009 г. Дейв бе диагностициран с ранен стадий на рак на пикочния мехур и не успя да дойде у нас, сега групата реши да стартира турнето именно от страните, в които не успя да свири преди повече от три години.

Какво предстои?
След концерта тук, "Депеш мод" се отправят към Букурещ, където ще свирят на 15 май. Следващата спирка е Будапеща (21 май), следват Загреб (23 май), Братислава (25 май), Мюнхен (1 юни) и още девет концерта в Европа, като последният ще се състои във Варшава на 25 юли.

След това британците се отправят към Северна Америка.

A ето и запомнящото се изпълнение на Enjoy the Silence от вечерта на 12 май:












VESTI.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване