05/13/13 15:26
(http://www.hsnovini.com/)

Хандбалистките първи в зона “Тракия”

Хандбалистките първи в зона “Тракия”

Девойките до 15- годишна възраст на хандбален клуб” Хасково” постигнаха 2 победи в последния пети турнир в зона “Тракия”, игран през уикенда в зала “Дружба”. По този начин момичетата на Антоанета Вълкова се класираха директно за Държавния шампионат, където ще се борят за медал.

Преди петия турнир хасковлийки заемаха първото място с 10 точки, следвани от “Панагюрище” и “Фрегата”- Бургас съответно с по 4 и 2 точки. Само една победа бе достатъчна на ХК “Хасково”, за да се класира на финал. Хандбалистките подходиха много сериозно към турнира и още в първата среща срещу бургаския “Фрегата” не дадоха никакви предпоставки да изпуснат първото място. Още в началото срещу бургазлийки отборът на Антоанета Вълкова започна отлично и поведе с 3:0, а до края на първото полувреме увеличи разликата на 7 точки. Крайният резултат бе 20:12 за домакините. Втората среща бе протоколна, но хасковлийки отново показаха че играят хандбал на високо ниво и победиха с 22:15. Така си осигуриха място на финалите, които ще са през месец юни в Хасково. 4 от състезателките на Антоанета Вълкова намериха място в идеалния отбор. Валерия Миладинова бе избрана за най- добро ляво крило, Антония Димитрова за най- добър пивот, за най- добър десен гард бе определена Лили Стойчева, а Мария Димитрова за ляв гард. Тя спечели и приза за голмайстор на цялото първенство със своите 48 отбелязани попадения. За треньор на турнира бе избрана Антоанета Вълкова.

Младен Желязков

В публиката на хасковлийки можеха да се видят и невръстни фенове

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хасковлийки победиха “Панагюрище” и “Фрегата”- Бургас

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване