05/13/13 10:06
(http://www.klassa.bg/)

Шокиращи разкрития на "Раша тудей" за дейността на МИ6 и ЦРУ в Афганистан

Централното разузнавателно управление и британската разузнавателна служба от години наред тайно дават подкупи на високопоставени членове на афганистанската политическа сцена все с цел да накарат местните племена да вдигат бунтове, а талибаните да продължават да се занимават с производство и дистрибуция на наркотици. Това обяви сензационно преди няколко дни "Раша тудей".

Медията припомня и разкритието на "Ню Йорк пост", който в няколко поредни броя за които ИА "КРОСС" своевременно информира българската аудитория, написа, че афганистанският президент Хамид Карзай е вземал подкупи от различни структури на американското разузнаване.

По последни данни сумите за които става въпрос възлизат на няколко десетки милиона долара. Какво се оказва обаче? Според осведомени вместо тези средства да отиват за различни социални нужди или възстановяване на страната, въпросните пари са били давани като неприкрит подкуп на високопоставени лица за "оказване на натиск" и за печелене на влияние.

"Раша тудей" е категорична, вероятно изхождайки и от печално известният случай с Лукашенко, че по специално МИ6 има дълга история във воденето на подобни "битки". Така например още през 1995 г. отделни звена в тази структура са финансирали група ислямски екстремисти, за да убият полковник Кадафи. При атаката са убити няколко невинни хора, припомня медията. 

Оказва се, че 15 години по-късно МИ6 и ЦРУ отново се намесват във вътрешните работи на Либия, като този път те успяват да отстранят от власт Кадафи. В същото време подобен сценарии вече действа и на територията на Сирия, където американското разузнаване разполага със сигурната подкрепа на бунтовниците от някои радикални екстремистки групировки.

Но големият скандал се корени в това, че и двете служби съзнателно създават връзки между корумпираните политици и местните наркокланове, като пример за това бе и "играта" на покойният брат на президента, Ахмед Уали Карзай.

Според последните сведения на ООН, числото на площите засети с опиумен мак в Афганистан през последните няколко години драстично са се увеличили. И по всичко изглежда, пише "Раша тудей", че МИ6 и ЦРУ тайно финансират тези хора в Афганистан, които произвеждат около 90 процента от световния хероин.













"Раша тудей"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване