05/14/13 09:21
(http://www.klassa.bg/)

Икономисти: Възможна е голяма коалиция

Георги Ангеловстарши икономист от институт "Отворено общество" прогнозира пред БНР, че не бива да изключваме голяма коалиция при съставянето на правителство.

"Когато има криза... не е невъзможно... Преди съставянето на правителство политическите партии трябва да направят стъпки назад, за да работи едно правителство", каза той

"Най-опасната конфигурация е да няма стабилно правителство.

В много случаи в други страни, след изборите продължават борбите - трябва правителството да се насочи към пазара на труда, а не към идеологически борби", смята Ангелов.

"По традиция предизборните обещания са много щедри. Бюджетът има възможност да поеме това, което сега е заложено в закона, но не може да се очаква да се намерят пари за големи проекти, без да се преструктурират и без да се реформират неефективните сектори", каза Каролев.

Финансистът Владимир Каролев, бивш депутат от НДСВ, коментира пред Нова телевизия, че е възможно правителство начело с Пламен Орешарски, в което освен ДПС, да участва и "Атака".

Не забравяйте личния момент при депутатите, някои от тях - примерно от "Атака", сега ще са депутати за пръв път и ще искат да останат, посочи той.

Според Каролев в правителство начело с Орешарски би имало добри министри,

защото БСП са наясно с каква отговорност се нагърбват.

Макар че самият Каролев е разочарован от това, че няма по-силно представителство на дясно-център в парламента, той прогнозира, че и кабинет начело с Орешарски ще води стабилна финансова политика, защото Орешарски се е доказал като добър финансист.

Според финансиста Емил Хърсев следващото правителство трябва да си постави въпроса как да гарантира на българската нация препитанието, оцеляването, а този въпрос стои и пред други европейски държави.

Той обясни, че не са нужни гигантски преразпределения и търсене на инвестиции, за да се увеличават работните места. По думите му през последните три години са се свили 400 хил. места, а тези хора някъде са работили. За да са работили, тези инвестиции вече са направени, т.е. те седят сега и са празни.













БНР
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване