05/20/13 15:39
(http://www.klassa.bg/)

Кроейша Еърлайнс обяви загуби от 859 000 евро заради стачката

Хърватският национален превозвач Кроейша Еърлайнс обяви загуби от 859 000 евро от началото на стачката преди седмица.
"Преките загуби се изчисляват на 6,5 милиона куна (859 000 евро, 1,1 милиона долара) и профсъюзите продължават своята стачка", заяви говорителят на Кроейша Еърлайнс Давор Янушич в понеделник. Стачниците протестират срещу намаляването на заплатите и планираните съкращения от ръководството.
От началото на стачката Кроейша Еърлайнс беше принудена да отмени около 20 полета на ден или една трета от ежедневните си полети. Липсата на споразумение между ръководството на компанията и профсъюзите относно новите трудови договори е в основата на стачката. Профсъюзите отхвърлиха предложените нови договори, предвиждащи според тях намаление на заплатите с до 40 на сто.
Освен това компанията, в която държавата е мажоритарен акционер, обяви съкращаването на около 200 души от общо 1100 служители в рамките на план за преструктуриране. Кроейша Еърлайнс регистрира загуба от 49 милиона евро през 2012 г. и общ дълг от 132 милиона евро.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване