05/20/13 16:24
(http://www.hsnovini.com/)

Още две семейства от Минерални бани кандидатстват за приемни

Зора Костадинова, началник отдел “Закрила на детето” към РДСП-Хасково

От началото на май две семейства, са подали заявления в дирекция „Социално подпомагане” за одобрение за социалната услуга приемна грижа. 25 е общият брой на приемните семейства в региона, едно от тях е доброволно, а останалите професионални, отчетоха от дирекцията.

Подалите заявления семейства за включване в социалната услуга са от община Минерални бани. 23 са одобрените в община Хасково, като най-голям остава броят на семействата от село Динево, които отглеждат деца от домовете.

За всяко отглеждано дете, семейството получава финансово възнаграждение. За едно дете е 150 на 100 от минималната работна заплата, за две деца е 160, за три 170. Освен заплатата за всяко дете се полага и месечна издръжка, която е в зависимост от възрастта на детето. До 3 години е 195 лв., до 14 г. в размер на 227 лв. и над 14 – 260 лв, сподели началникът на отдел “Закрила на детето” към РДСП-Хасково  Зара Костадинова.

Освен дирекция „Социално подпомагане” доставчик на социална услуга „Приемна грижа” е и община Хасково, която осъществява от миналата година проектът „Приеми ме”. Към разработката са обхванати до момента 10 утвърдени приемни семейства, във всяко от които има настанени деца.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Хасково Новини


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване