05/20/13 14:10
(http://www.klassa.bg/)

Проект" Обогатяване на Културната идентичност"

Чрез артистичната философия на Безвремието хвърляме мост между зародиша на Античната култура и етапа, в който се намираме в момента - DiGiFrameArt. Скоростта на мисълта, развита от динамичната среда и дигитално генетичния свят, интригуващ, завладяващ, опияняващ, са неразделна част от младото поколение. В този свят взимаме символ, оригинал от Безвремието, елемент от Античността, носещ формулата на гениалността (пропорция, съотношение и дух) и го трансформираме със съответните технологични и творчески средства в модерна среда. Събрани технологичното познание и натрупания технологичен опит дават възможността реално да бъде създаден и изграден проект в среда и мащаб. Каква е средата? Уникална! Среда на музей, на световен виртуален музей или на съчетание между двете, където да се колекционират и демонстрират съвременните достижения в дигиталния свят, както и образователна, с новаторски подход към младите хора, или това е DiGiFrameArt. Тази философия дава възможност да се съчетае музейна среда на закрито и на открито със създаването и реализирането на продукти от началото до края в техно - арт кръговрат. Това е философия на общочовешките стойности. Основа за обогатяване на културните ценности и послания на човечеството. Проект, изграден от самите нас, в който ние реализираме нашите мечти, пространството, където се срещат най-новаторските и най-интересните решения в света. Генератор на имидж, световни послания и експерименти в абстрактна среда.

Използването на технически средства и компютърна периферия за точно възпроизводство на дигиталната среда с векторна характеристика и изключителна математическа прецизност, както и машинна обработка на детайла до микрони обуславят условия за бързо и качествено изграждане на новата среда. Възможността да се мащабира и най-вече възможността всеки един да притежава, да създава, да мултиплицира вече оригинални материални решения е мостът за връзка между минало, настояще и бъдеще в културен, технологичен, политически и духовен аспект.

Уникалният шанс да живеем в този свят е нашия шанс да осъзнаем сериозната трансформация, която сме претърпели по спиралата на местоположението ни в Космоса. Възможността реално да се материализират епохи, събития и обичаи, да съпреживяваме паралелността на пространствата, превръща човешкото културно наследство в неизчерпаем извор на познание и вдъхновение. Представете си как изпълнявате ежедневните си задачи докато потегляте с Аргонавтите в търсене на златното руно. Това не е космическа одисея, фантастика или филм. Това е нашата гранична съвременност, в която богат е този, който придобие максимално познание и го осмисли в краткия си миг - живот.

 

Чрез съвременните технологични натрупвания и съществуването на паралелен компютърен мозък реално разполагаме с цялата човешка опитност, синтезирана във виртуални библиотеки, за да осъзнаем, стига да поискаме, смисъла на нашето съществуване. Модерната компютърна сетивност чрез измерителните лазерни и оптични системи е в състояние да проникне в дълбочина до културно-историческите паметници, открити или не, а компютърните периферии позволяват да се пресъздаде тяхната форма в избран материал, при което се осъзнават същностните характеристики и философията, заложена в самата форма.
Едно пътешествие, което ни отвежда до „Zn Art  - Музей от хартия“: иновационно решение, което създава условия и пространство за всеки, който пожелае не само да разгледа избрани паметници на културата и чрез тях да се докосне до изминалото време, но и реално да открие духа на Микеланджело в себе си като лично със своите ръце участва в създаването на експонат. Убедете се сами. Дестинацията е град Враца, 24 май 2013 г., 12.30 ч., Регионалния исторически музей.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване