05/23/13 10:37
(http://www.klassa.bg/)

Quarto Quartet обличат в музика красотата на розата

По случай Деня на детето - 1-ви юни, Quarto Quartet и Софийската филхармония канят децата и техните родители на концерт-приказка “Кармен – история с рози”. Очаква ви една приказна история по музиката на „Кармен-сюита” от Бизе – Шчедрин и „Сегидиля” от „Кармен” на Жорж Бизе.
Освен за Кармен - червената роза, музиката ще ви разкаже и за жълтата роза, оранжевата роза, бялата роза... въобще - една цяла история с рози. Звънките инструменти на Quarto Quartet и техните приятели музиканти ще погалят ушите ви с нежни звуци, ще разтупкат сърцата ви в радостен ритъм..., а може пък и да ви накарат да изтръпнете при появата на Ледената царица и нейните зли слуги.
Вълшебството на цветната феерия ще допълнят атрактивните балерини от Vaya Dance Studio, а актьорът Веселин Мезеклиев ще ви води в приказния сюжет с помощта на омайни стихове. Автор на текста е Савелина Савова, а хореографията е на Ваня Рошкова.
„Кармен – история с рози” – история за благородната сила на приятелството, за красотата на чистата душа, за вярата и надеждата, които побеждават и най-големите ни страхове и изкушения, за вечната борба между доброто и злото.
На финала всички ще сме увèрени, че няма нищо по-ценно от това да си подаваме ръка и в най-безнадеждните мигове защото любовта може всичко!
Музикалната приказка „Кармен – история с рози” е с продължителност 1 час и е подходяща за деца над 5 години.
Quarto Quartet, Софийска филхармония и Vaya Dance Studio ви очакват на 1-ви юни в зала „България”, от 19 часа.
Билетите за деца са на цена 6 лева, а за възрастни – 8, 10 и 12 лева и могат да бъдат закупени от Билетната каса на Софийската филхармония в зала „България”, както и онлайн на ticketplus.bg.



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване