06/05/13 12:45
(http://www.klassa.bg/)

И Лондон има доказателства, че в Сирия е използван зарин

Великобритания има „физиологични“доказателства за използването на газ зарин в Сирия, което вероятно е извършено от режима на Башар Асад. Това съобщи в сряда говорител на британското правителство.
По наши оценки най-вероятно химическото бойно вещество е използвано от режима в Дамаск , заяви говорителят, като подчерта, че до момента няма доказателства, че сирийската опозиция притежава такива оръжия. Той припомни, че това се счита за военно престъпление и че Лондон настоява президентът Башар Асад да пусне за проверка на сирийска територия представители на ООН.
Преди ден Франция обвини сирийския режим, че поне веднъж е използвал отровния газ.
В същото време в сряда сутринта сирийските бунтовници признаха, че армията на режима е установила контрол над стратегическия град Кусеир, който те държаха от близо година. Говорител на въстаниците подчерта, че армията на Асад е използвала внушителен военен арсенал, имайки и помощта на ливанската „Хизбула“. Градът е бил подложен на масирана бомбардировка.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване