06/07/13 17:41
(http://www.klassa.bg/)

КНСБ настоява за промени в Закона за обществените поръчки

КНСБ настоява за промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП) - улеснен достъп на повече фирми до процедурите, в т.ч. малки и средни предприятия. Това се посочва в позиция на синдиката, изпратена до медиите.

Сред исканите промени са още да не се допускат до процедурите фирми, нарушаващи трудовото законодателство и минималните договорени трудови стандарти, при поръчки за бързооборотни стоки да се дава предимство на преките производители. Синдикатът настоява законът да се промени така, че да не се допуска неговото заобикаляне, когато се изпълняват поръчки между свързани лица.

Сред спешните мерки, които Конфедерацията смята, че трябва да предприеме правителството, са избор на членовете на т.н "регулатори" от парламента. Ефективен обществен контрол върху дейността на регулаторите да се осъществява от обществени надзорни съвети с право на отлагателно вето върху непрозрачни и необосновани проекторешения на регулаторите.

Синдикатът е за недопускане на офшорни фирми до участие в приватизация и до търгове по ЗОП, както и за увеличаване капитала на Българска банка за развитие (ББР).
 














btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване