06/10/13 09:55
(http://www.klassa.bg/)

Маями разгроми Сан Антонио и изравни резултата във финала

Защитаващият титлата си от миналата година отбор на Маями Хийт се поздрави с категоричен успех със 103:84 при домакинството си на Сан Антонио Спърс в мач №2 от финала в НБА. Така "горещите" изравниха резултата в серията на 1:1 победи. 

Началото на срещата не предполагаше разгромния резултат, който се получи. Двубоят бе много оспорван, като през първите две части Маями и Сан Антонио играеха точка за точка, а на почивката резултатът бе 50:45 в полза на Хийт.

Шампионите нанесоха своя удар със серия от 15 безответни точки в края на третата и началото на четвъртата част, след която поведоха със 84:65, след което мачът се доиграваше. Много силна последна четвърт изнесе звездата на Маями ЛеБрон Джеймс, което се оказа решаващо за победата.

Марио Чалмърс беше най-резултатен за домакините с 19 точки, а ЛеБрон Джеймс се отчете със 17 точки, 8 борби и 7 асистенции, а Крис Бош се включи с дабъл-дабъл от 12 точки и 10 борби за успеха. ветеранът Рей Алън отбеляза 13 точки, а Дуейн Уейд завърши двубоя с 10 точки и 6 асистенции.

Най-полезен за Сан Антонио бе Дениъл Грийн със 17 точки, Тони Паркър добави 13, а другият играч на Спърс с двуцифрен точков актив в този мач бе Гари Нийл с 10. Тим Дънкан нямаше ден и завърши с едва 9 точки, въпреки че овладя 11 борби.

Следващият трети мач от финала в НБА между Хийт и Спърс е в сряда (12 юни) рано сутринта българско време (04:00 ч.) в Сан Антонио.

ВИДЕО от победата на Маями може да видите в Sporta.bg.

















Мариян Найденов


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване