06/18/13 07:10
(http://www.klassa.bg/)

САЩ отпускат още 225 млн. евро за сирийските бежанци

Президентът Барак Обама ще съобщи на ръководителите на страните от Г-8, събрани в Ълстър, че ще отпусне допълнителни 225 млн. евро за хуманитарна помощ сирийските бежанци. Това съобщи член на американската делегация на срещата на върха на Г-8.
Новото дарение, което ще позволи захранване с вода, храни и палатки, ще закръгли на 600 млн. евро отпуснатата общо от САЩ помощ за бежанците. ООН наскоро отправиха призив за помощ за сирийските бежанци, като поискаха общо 3.9 млрд. евро за Сирия. Според световната организация в гражданската война от март 2011 г.до момента са загинали 93 000 души. ЕС съобщи в началото на юни, че вече се събират допълнителни 400 млн. евро за помощ на пострадалите в конфликта. ЕС се явява и основен донор с вече събрани отпреди 840 млн. евро. Повече от 1.6 млн. сирийци избягаха от сраженията в страната си и намериха убежище в съседни страни - Йордания, Ливан, Турция.


















БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване