06/21/13 04:48
(http://offnews.bg)

Протест пред Съдебната палата в подкрепа на Гери

Протест в защита на Гергана Червенкова.  Снимка: Сергей Антонов

Нов протест в подкрепа на Гергана Червенкова и против екстрадирането й в САЩ ще се проведе в 8.00 часа днес пред Съдебната палата в София. 

Протестът е организиран във фейсбук страницата, създадена в подкрепа на Гергана, към която са се присъединили повече от 3 300 души. За събитието в петък приятелите на Гери обмислят да се появят с еднакви тениски с лика й и лозунги върху тях.

Съпругът на Гергана Червенкова е създал и петиция, против екстрадирането й.

Датата на протестa не е избрана случайно – за този ден е насрочено новото съдебното заседание, което трябва да реши дали България да позволи екстрадиране на Гергана – срещу нея няма повдигнати обвинения и разследване, а в САЩ я грози максимална присъда от 68 години зад решетките.

По случая американските власти са изпратили декларации, в които агенти на ДЕА уверяват, че българката е замесена в група за нерегламентирана продажба на лекарства.

Гергана е работела като финансов мениджър в търговско представителство “БГ Глобал Сървисиз”, която е обслужваща компания на английската фирма „Юромедонлайн ООД”. Ролята на Гергана била да обработва седмичните отчети от системата за продажби и да изчислява натрупаните такси и комисионни към докторите и аптеките на база реализираните през сайта продажби и в отговорностите й не влизало това да продава лекарства. Въпреки това бившият вътрешен министър Цветан Цветанов посочи българката като глава на организираната престъпна група, а задържането й станало след добро сътрудничество между българските и американските власти. 

Статията "Протест пред Съдебната палата в подкрепа на Гери" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване