07/03/13 16:41
(http://offnews.bg)

Антоний Гълъбов: Нови избори ще излъчат различен парламент

Антоний Гълъбов. Снимка: БГНЕС

Ако се стигне до оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори, в Народното събрание ще влязат нови партии, а настоящите ще загубят от депутатските си места. Това мнение изрази социологът Антоний Гълъбов в интервю за Дарик.

„Съставът на 43-тото Народно събрание ще бъде с повече политически формации. Всички, които са в момента в парламента, ще загубят и може би ДПС ще успее да задържи подкрепа, но по друга логика. Всички ще загубят – и ГЕРБ, и БСП, и Атака“, каза Гълъбов.

Според него, ГЕРБ няма да успее да „осребри“ протестите с повече политическа подкрепа:

„Отказът на ГЕРБ да застане в ролята на представител на критично настроените български граждани на управлението, но там, където му е мястото – в пленарна зала, по същество вади ГЕРБ извън уравнението“. Социологът е на мнение, че най-голямата, формално, политическа партия в парламента трябва да се върне на депутатските банки: „Този цирк не може да продължи по този начин, заседанията приличат на открито партийно събрание, а парламентът не е агитпункт”, допълни Гълъбов.

Той оспори тезата на други социолози, сред които Кънчо Стойчев от “Галъп” и Кольо Колев от “Медиана”, че предсрочни избори приблизително биха възпроизвели настоящия резултат. “Това не е вярно. Аз и днес гледах данни на един колега, който обича да проектира собствените си разбирания през въпросите към изследваните от него лица. Това не е вярно. Едни бързи избори няма да повторят тези изборни резултати”

„БСП ще загуби много тежко на бързи избори. По простата причина, че и собствените им избиратели изобщо не могат да разберат какъв е този тип съглашение БСП-ДПС и БСП-Атака едновременно. Така че в това отношение всички приказки за това, че няма нужда да ходим на избори, защото те ще възпроизведат статуквото, са просто част от защитната пропаганда на управляващите“, каза социологът.

Статията "Антоний Гълъбов: Нови избори ще излъчат различен парламент" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване