07/03/13 12:31
(http://offnews.bg)

Не е ли срамно един мъж на 50 г. да няма 20 000 лв.?

Владислав Горанов  Снимка: БГНЕС

“Не е ли срамно един мъж на 50-годишна възраст да няма 20 000 лв. събрани”. С такъв риторичен въпрос се обърна към медиите бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов от ГЕРБ.

Изумителният му въпрос бе част от брифинга на ГЕРБ по повод работата на Комисията, разследваща полетите на Авиоотряд 28 по времето на бившите управляващи.

Бившият транспортен министър Ивайло Московски осъди отказа на Комисията да разгледа и полетите с правителствения авиоотряд по време на Тройната коалиция.

„Виждaте една бутилка вода. Някой от вас може ли да каже дали това е малка или голяма бутилка вода, трябва да има нещо, с което да го сравните“, онагледи ситуацията бившият транспортен министър.

Той обяви, че двамата с Горанов са изискали в качеството си на депутати справка за полетите с държавните самолети за периода 2005-2009 г.

„Ето например един дълъг полет от Южна Корея, от Сеул до Канбера, Австралия. Самолетът е трябвало да кацне в допълнително в Сидни, защото управляващите искали да разгледат операта. Само кацането в Сидни струва допълнително на целия полет 50 000 долара. Друг пример, отива правителствена делегация в Перу, връща се без няколко министри. По наша информация от запознати лица единият от тях останал на Каймановите острови. Ами журналистката Йончева, която бе две седмици в Сомалия с правителствените самолети“, заизрежда Московски и заключи: Обективната истина е, че най-скромно и най-малко е ползван авиоотрядът при кабинета „Борисов“. Убеден съм, че ще излязат зловещи неща.

Той подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ Авиоотряд 28 е използван за 1306 полета, а по времето на Тройната коалиция – за 1551.

Според бившия зам.-министър на финансите Владислав Горанов пък Комисията, оглавявана от Венцислав Лаков, има за цел единствено да омаскари бившите управляващи и всички политици като цяло.

“Това превръща политиката в краен битовизъм и кара хората, вместо да развиват икономиката, да стоят пред парламента и да протестират“, предупреди Горанов.

По думите му срещу ГЕРБ се води целенасочена кампания и то от хора, които съвсем нямат морално право. Като пример той посочи, че има депутати с дългогодишен стаж, които в декларациите си към Сметната палата посочват, че живеят само от заплатата си и нямат спестявания.

„Не е ли срамно един мъж на 50 г. да няма 20 000 лв.“, попита Горанов и въпросът му внесе смут у журналистите.

Статията "Не е ли срамно един мъж на 50 г. да няма 20 000 лв.?" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване