07/03/13 19:19
(http://offnews.bg)

Новите десни ще са по-слаби от ГЕРБ

Дискусията  "Новата стара десница". Снимка: Ю. Висожински

Партиите в новия десен реформаторски блок ще запазват и укрепват собствените си структури. Това съобщи лидерът на Демократи за силна България Радан Кънев на дискусия “Новата стара десница”, организирана от клуба на стипендиантите на Фондация „Конрад Аденауер“.

ГЕРБ се изгради върху нереформираната структура на МВР, върху дълбоко интегрираната с мафията в България структура на МВР, както и върху пряката връзка между бизнес и администрация – нещо, което убива и представата за модерна администрация, и представата за свободна икономика у нас. Затова смятам, че ние като десница нямаме път към това да бъдем мнозинство в България, защото сме принудени да се сблъскаме с това, от което ГЕРБ черпи сила. Най-вероятно сме принудени да бъдем по-слаби от ГЕРБ още известно време, каза Радан Кънев

Това е дълга и упорита борба, в която ГЕРБ могат да бъдат пример за добра организационна работа, но не и пример за модел на връзка между политиката и общността, категоричен е лидерът на ДСБ.

В момента в България има ситуация сравнима с 90-те. Преходът по-скоро е бил движение кръг, а не вървене към определена посока, каза от своя страна Тома Биков от „Движение България на гражданите”.

Очаквайте подробности!

Статията "Новите десни ще са по-слаби от ГЕРБ" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване