07/03/13 17:10
(http://www.hsnovini.com/)

Социалното подпомага 40 – годишен инвалид, който може да остане без дом

Къщата на Вангел

Къщата на Вангел

От дирекция Социално подпомагане  – Хасково ще подпомогнат  40 – годишния  инвалид  Вангел Христов   от село Узунджово  с еднократна помощ, за да  ремонтира  на една от подпорните стени в неговата къща, която е пред рухване. Проблемът е от три година и собственикът на  къщата се опасява, че тази зима ще остане без покрив на главата си.

Социалните работници от дирекция Социално подпомагане  – Хасково   днес извършиха проверка в къщата на Вангел, който е със 76  % инвалидност.  Мъжът е социално слаб. Той живее единствено със своята дъщеря 10 – годишната Елисавета. Вангел  получава пенсия за инвалидност в размер на 120 лв., тъй като има заболяване на ставите /болест на Бехтеров/ от повече от 15 години. Въз основа на това развил и глаукома. Като самотен родител получава и по 35 лв. детски добавки за Елисавета на месец.

Рухналата подпорна стена

Рухналата подпорна стена

Той ще има право да получи еднократна помощ за инцидентно възникнал проблем- здравен, комунален, битов или друг. От социалното съобщиха, че становището  и заповедта за сумата, която ще бъде отпусната на Вангел ще излезе на 15 юли. Максималният размер е 325 лв.

До момента Вангел е подпомаган всяка година и сс еднократна помощ за отопление. 40 лв. е издръжката, която му дава Община Хасково след развода. Мъжът живее с по- малко  от 200 лв на месец. Само лекарствата, които закупува за лечението си възлизали на 60 лв месечно. Неговата бивша съпруга Милена не помагала на семейството с нито лев.
Вангел очаква  подкрепа и от дарители за  предстоящия ремонт. Според него възлиза на  500- 600 лв, ако намери и работници. Вангел се радва и на добри съседи, които му помагали с дрехи храна.

Благодарен е и на Евангелистката църква  в Хасково, която посещава заради религиозното течение, към което принадлежи. Духовната институция му помагала финансово. Едничката радост на Вангел  е будната  му  дъщеря, която още от 10 – годишна вижда света с очите на възрастен и мечтае  да живее в страна като Англия. Той искрено се надява до 3 месеца да е събрал необходимите средства за ремонта и зимата да има покрив над главата  си.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Анжелина  Янева

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване