07/03/13 16:06
(http://www.hsnovini.com/)

Хасковските медици на протест – министър Андреева остави за шеф д-р Близнаков

Рано тази сутрин хасковските медици отново излязоха на протест, за да защитят ръководството на многопрофилната болница. Това е вторият им протест, след като преди седмица стотици служители на болницата се събраха и провалиха общото акционерно събрание, на което представител на здравното министерство се опита да прокара решение за смяна в борда на директорите и изпълнителния директор д-р Славчо Близнаков. Днешният протест бе провокиран от насрочената среща на д-р Близнаков с министъра на здравеопазването Таня Андреева. На нея хасковските медици очакваха решение за съдбата на ръководството на болницата.

С вой на сирени и бурни възгласи. Така започна работният ден в хасковската многопрофилна болница днес. Близо 100 медици излязоха пред административната сграда на лечебното заведение. Този път медиците излязоха с плакати в защита на борда на директорите и управителя д-р Славчо Близнаков.   Те се зарекоха да продължат да се събират всеки ден, докато не получат уверение, че сегашният екип ще продължи да управлява здравното заведение.

Близо 3 000 хасковлии са подкрепили ръководството на многопрофилната болница в подписка. Медиците определиха исканите промени в ръководството като политическа чистка, за която основание липсвало.

До обявяване на общо събрание на акционерите на хасковската болница директорският й борд остава непроменен. Това е резултатът от проведената днес в столицата среща между здравният министър д-р Таня Андреева и изпълнителният директор на МБАЛ д-р Славчо Близнаков.

Как е преминала срещата и за какво са се договорили двете страни, гледайте в новините на  телевизия «Рекординг».

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване