08/08/13 09:20
(http://www.hsnovini.com/)

Кампания по проекта “СПРИ и се прегледай” стартира в Димитровград

Информационна кампания стартира в Димитровград  съвместно с Министерство на здравеопазването по проекта  “СПРИ и се прегледай”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд.
Насочен е към ранна превенция срещу разпространението на три от най-разпространените онкологични заболявания.

На 19 август от 13.30 до 15.30 ч в залата на общината на Димитровград ще се проведе събитие, което ще включва прожектиране на информационни клипове и филми и раздаване на материали.
Проектът цели трайното намаляване на смъртните случаи от онкологични заболявания, оптимизиране на здравните и социални разходи чрез увеличаване на относителния дял на откритите и насочени за лечение в предклиничен и ранен стадий на заболелите от рак на маточната шийка и млечната жлеза при жените и колоректален карцином при двата пола.
Проект предвижда да проведе 400 000 скринингови прегледа за трите вида рак до края на годината. Целевите групи са: за скрининг на рака на маточната шийка като това включва жени на възраст от 25 до 60 години (250 000 прегледа), скрининг на рака на млечната жлеза- 50 до 69 години (50 000 прегледа), скрининг на рака на дебелото и правото черво – жени и мъже, навършили 50 годишна възраст (100 000 прегледа).

  Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване