09/02/13 19:02
(http://www.hsnovini.com/)

Всички детски градини отвориха врати от днес

За своите възпитаници от днес отвориха врати и всички детски градини на територията на Хасково. През тази учебна година те ще предлагат обучение и по руски език.

“В 17-та детска градина ремонтирахме едно помещение, разкрихме нова детска градина. Яслени групи разкрихме в Ежко Бежко, в ОДЗ „Слънце”, ОДЗ „Звънче”. Разкрихме детска група и в Ежко Бежко, освен яслената. Всички молби  бяха приети. Всички са записани. В момента се обобщават данните, като се засича да няма записани деца в две учебни заведения.” сподели Васил Несторов- директор дирекции в Община Хасково.

През миналата учебна година детските градини в Хасково посещаваха 3 124 деца, а в тези по селата 555. Освободени са 592 деца, които на 15 септември ще прекрачат за първи път училищния праг. От тази година новост във всички детски градини е възможност за изучаване на допълнителен език.

“Новото, което ще се предложи на родителите това е провеждането като допълнителна дейност изучаването на руски език наред с останалите допълнителни дейности, които пожелание на децата и родителите практикуваме в нашите детски градини.”, допълни Несторов

Руски език в хасковските детски градини стартира пилотно в началото на тази година в три детски градини. Поради големия интерес от страна на деца и родители групи бяха сформирани в още 6 детски заведения. От тази учебна година обучението ще е платено. Месечната такса е в размер на 10 лева, уточниха от общината.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Димитър Димитров
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване