09/08/13 16:25
(http://offnews.bg)

Кой разделя протеста?

Снимка: Сергей Антонов

Участници в протестите бяхме в централата на ГЕРБ, и не само там, бяхме и при Радан Кънев, и пуснахме призив до всички партии в център дясно – да излязат с декларация и да призоват съмишлениците си и симпатизантите си за протеста на 4 септември.

Това заяви пред агенция „Фокус” Доника Георгиева, една от протестиращите, които са се срещнали с Бойко Борисов в централата на ГЕРБ.  

Изказването на Георгиева беше разпространено само няколко часа, след като “Протестна мрежа” опроверга публикация на агенция “Фокус” от събота, в която има следното изказване на Борисов : “Действително, може би предишния ден в централата дойдоха 15 човека от Протестна мрежа, които не ги познавам, те поискаха помощ за 4 септември, за да дойдат повече хора”.

Оказа се, че оригиналното изказване на Борисов от вчера е следното: “Предишният ден преди 4-и представители на протестиращите дойдоха и поискаха да им окажем помощ в именно този ден. И те са били 6-7 автобуса” – тоест лидерът на ГЕРБ говори за представители на протестиращите, а не за представители на“Протестна мрежа”.

Личен пример

Поискахме помощ, под формата на писмена декларация. Това беше документирано и по БНТ и по други телевизии и медии. Също така призовахме – всички лидери от център – дясно да дойдат в 07:00 часа на паметника „Цар Освободител” , за да дадат личен пример на своите симпатизанти, които да излязат на следващия ден, казва Доника Георгиева.

Ние сме обикновени протестиращи, които искахме просто по някакъв начин да привлечем повече хора за 4-и септември. Ние също така се срещнахме и с “Протестна мрежа”. Не се разграничаваме от тях, но просто сме убедени, че всички трябва да са заедно, за да можем да постигнем успех. На тази среща имаше и хора и от други градове – от Благоевград, Пловдив, Ямбол, Дупница, Русе. Не бяхме само една шепа от София. Бяхме някъде между 13 и 15 души, твърди Доника Георгиева.

Недомислена работа

Чувал съм за това момиче Доника, имало е някакви контакти между нея и мрежата, но тя и групата й не са членове на мрежата, коментира пред OFFNews Ясен Атанасов от Протестната мрежа.

Според него, всяко едно разцепление не работи в интерес на протеста.

Ето защо подозирам, че въпросната Доника и нейните приятели, които са търсили политически контакт и очевидно изпитват симпатии към ГЕРБ, подозирам, че това е лапешка или недомислена работа – това е по-добрият за мен вариант. Другият вариант е наистина някакво активно мероприятие за цепене на протеста, но не вярвам да тръгва от политическите сили, които са подкрепили Протестна мрежа, каза още Атанасов.

Статията "Кой разделя протеста?" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Публикувана на 09/08/13 16:25 http://offnews.bg/index.php/239158/koj-razdelya-protesta
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване