10/05/13 10:00
(http://news.zapernik.com/)

Български учителю, по-важно е да вдъхновиш новия Вазов, отколкото да го накараш да назубри "О, Шипка"

Честит празник, скъпи учители! Някои приемат думата „учител” като синоним на „мъдрец”. Бъдете мъдри и търпеливи с децата ни. Участвайте в техните игри и вълнения, вместо да следвате статуквото. Защото нещата не са като вчера, светът отдавна се промени, но едно нещо не е: ролята на учителя в изграждането на личността на ученика. И не е толкова важен закона на Ом, нито да научиш наизуст „О, Шипка”. По-важно е да вдъхнеш вяра,да вдъхновиш, да създадеш и положиш началото на новия Ом и на новия Вазов. И да дадеш пример, който държи летвата на морала високо. Един учител никога не трябва да слиза до нивото на ученика. А до подаде ръка и да го качи до своето. Бъдете истински Учители!

 Когато прочетох , че синът на Уил Смит казал, че трябва да се забрани ходенето на училище, изненадващо за самата мен не се възмутих. Усмихнах се. Защото в свят на толкова много информация, в коренно различен свят, ти да използваш образователни приоми от началото на 20-ти век и една допотопна система на научаване на нещата, е безумно невежество. За всеки е ясно, че образовението има една мисия - да произвежда работници. Нещо като светата инквизиция да се саморазправя под името...

Продължава

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване