10/06/13 09:04
(http://www.klassa.bg/)

Ето за какво ще отидат парите от бюджет 2014

В предварителните разговори с правителството вече имаме разбирането за три водещи приоритети при формирането на бюджета за следващата година - социалната ангажираност, образованието, по-сериозна подкрепа на местната власт.

Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев пред Националния съвет на партията. Чухте вече за редица наши предизборни ангажименти, които ще залегнат в бюджета за следващата година - от увеличаването на минималната работна заплата, през парите за отглеждане на малко дете, до замразяване на пенсионната възраст, каза той.

Не е достатъчно да се формира по-професионален бюджет, без съмнение след като с него ще се занимава и министър-председателят Орешарски, и по-социален, и по-подреден от бюджетите тип "Дянков", смята Станишев.

БСП ще отстоява и занапред запазване на финансовата и фискалната стабилност и ниския бюджетен дефицит, но ще настояваме за бюджет с различна философия и различен подход в неговото формиране и реализация, посочи той. Трябва да се изведат ясни политически, икономически и социални приоритети, вместо движението по инерция на междуведомствените боричкания, смята той.

Според Станишев трябва да се направи преглед на текущите разходи във всеки сектор, колко от тях са ефективни. Необходимо е и да се заложи на амбициозна приходна част.

Лидерът на БСП изрази и очаквания за по-категорична и бърза модернизация на държавното управление, започвайки от оптимизиране на структурите на държавната администрация.

Не трябва да се подхожда на дребно, чиновнически, с механични съкращения, а с функционален анализ, коментира той. По думите му трябва да се положат по-фокусирани усилия за електронното правителство.

Има огромно нетърпение и високи очаквания за реализация на нашите предизборни ангажименти и ще направим всичко възможно да бъдат осъществени, няма как обаче всички да се изпълнят в първата година от мандата, отбеляза Станишев.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване