10/06/13 17:35
(http://www.klassa.bg/)

Когато меденият месец стане кошмар

За повечето двойки меденият месец е времето на безметежно щастие, романтика и   сладки мигове с половинката. Заради това е и кръстен така. Но нещата могат да се объркат тотално, когато се намесят непредвидени обстоятелства. Електронното издание oddee.com е събрало в един материал няколко мечтани ваканции, които са се превърнали в кошмар или за булката, или за младоженеца.
 
Природата не иска да се вземетеКогато Ерика и Стефан Сванстрьом от Стокхолм тръгват на дългото си  четиримесечно сватбено пътешествие с бебе на ръце на 6  декември 2010 г., те нямат и представа, че и самата природа ще се обърне срещу тях. Най-напред семейството бива блокирано в Мюнхен, Германия, от най-ужасната снежна буря в Европа. След това младоженците са застигнати от унищожителен циклон в Кернс, Австралия. В Бризбейн пък се озовали лице в лице с наводнение, като по чудо успели да избягат от огромен пожар в Пърт. Малко преди пристигането им в Нова Зеландия земетресение с магнитуд 6,3 разтърсва град Крайсчърч. Сколасват да се измъкнат в последната минута от Япония малко преди опустошително земетресение да почне да люлее домовете.
 
Аз, ти и свекърватаЗа повечето семейства е нормално да имат отношение с родните на половинката си. Е, те не включват времето на медения месец. Това обаче не важи за италианката Марина, която трябвало да изкара времето не само със съпруга си, но и със свекърва си Паола. Двойката от Рим се бракувала след 12-месечна връзка. После тримата отишли на екскурзия до Франция. Всъщност в случая съпругът нямал вина, че майка му се изтърсила на сватбеното им пътешествие. Тя ги изненадала, чакайки ги на летището в  Рим. Просто казала, че си е резервирала полет като техния и ще бъде с тях през цялото време. Булката помолила половинката си да прати майка си у дома. Но той отказал, позовавайки се на крехкото здраве на родителката си. 36-годишната младоженка изкарала три седмици във Франция и след това подала молба за развод. Доводите й били,че младоженецът има обезпокояваща емоционална привързаност към майка си.
 
“Челюсти” 10 дни след сватбатаТочно 10 дни след сватбата британските младоженци Иън и Джема Редмънд се наслаждават на слънцето на Сейшелите. Тогава ги застига трагедията - 30-годишният мъж, по професия учител, е убит от акула на няколко метра от брега, където влюбената му съпруга прави слънчеви бани. Хищникът захапва едната ръка и единия крак на мъжа. Той обаче успява да се добере до лодка, минаваща на няколко крачки от него. Тя го закарва на брега, където за негов късмет се намира лекар, който му оказва първа помощ. Останалите летовници се опитват да успокоят изпадналата в истерия негова съпруга. За жалост в болницата медиците не успяват да помогнат на нападнатия учител и той умира след един ден от раните си.
 
Наркодилъри, човешки останки и липса на резервацияРепортерът на CNN Брент Ларсън и съпругата му Она изглеждат като рекламни лица на някой курорт на снимките от сватбеното си пътешествие. Но нещата за тях започнали по доста кошмарен начин. Те си избрали курорт в Антигуа за медения месец. Като пристигнали, се оказало, че на рецепцията не били получили тяхното електронно съобщение за резервация. И се наложило първата нощ да изкарат в лоби бара, спейки само по няколко секунди. Управата на хотела ги изритала в 5 сутринта на плажа. Там обаче наркодилъри въртели сделки и не се зарадвали на пришълците. Освен това Брент намерил на плажа човешки останки и докладвал в полицията. От там обаче, вместо да му благодарят, за малко да го арестуват. За три часа бил блокиран от буря в отдалечен залив на курорта Сейнт Джордж. А през това време съпругата му си изплакала очите, мислейки, че е отвлечен от бандитите. 2000 паунда на вятъраМениджърът на маркетингова компания Адам Монк и рецепционистката Сара от Съфолк, Великобритания, дават 2000 паунда за меден месец в Атлантик Бандожул хотел в Гамбия. За парите, които платили, младите очаквали разходка с корабче,  луксозен апартамент, закуска от хотела и плодове по всяко време. Пристигайки на място, се оказало,че „луксозният“ апартамент се състои от две единични легла, непрани с месеци завеси и спално бельо. Банята била в такова състояние, че булката се разпищяла само като я видяла. Тръгвайки към плажа, хора от хотела започнали да ги изнудват за пари: “Дайте 1000 лири и ще ви оправим стаята“. Стреснати от ситуацията, новобрачните изкарали само една нощ в кошмарния хотел. На сутринта взели първия полет обратно за Лондон. И се изръсили допълнително с по 600 паунда на човек.

Ани Ефремова

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване