10/07/13 17:01
(http://www.hsnovini.com/)

Зимата няма да е тежка прогнозират синоптиците

Спас Александров, директор Метеорологична обсерватория – Хасково

Няма да има тежка зима. Това прогнозират местните синоптици. Предходните две години се радвахме на сравнително топла зима, с температури в порядъка на 20 – 25 процента по-високи от обичайните стойности за студените месеци. През тази година живакът на термометъра ще варира около средните за сезона температурни норми, отчитат синоптиците. През тази година температурите през зимния сезон ще бъдат около нормите, сподели директорът на хасковската метеорологична обсерватория Спас Александров.

През октомври и тази година ще се радваме на циганско лято – поне за седмица. В близките дни синоптиците не очакват рекордно ниски температури в сутришните часове. Това обаче не се отнася за края на месеца, когато рано сутрин живакът в термометъра ще бележи отрицателни стойности до – 5 градуса. През тази седмица в сутришните часове ще се наблюдава ниска слоеста облачност, намалена видимост, но още преди обед времето ще се стабилизира и ще се затопля, в края на седмицата с максимални температури до 20 градуса. В края на месеца се очакват и валежи.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”.

Димитър Димитров

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване